+31 (0) 416 286 348 info@desso-airmaster-tegels.nl

DESSO AirMaster® for Home zorgt voor een gezonder binnenklimaat

Bij harde vloeren blijven fijne stofdeeltje opdwarrelen elke keer als iemand een deur opent of voorbij loopt.
DESSO AirMaster® for Home is een uniek en gepatenteerd vloerconcept.

Met DESSO AirMaster® for Home worden fijne stofdeeltjes opgevangen en vastgehouden tot de eerstvolgende stofzuigbeurt. Zo adem je minder stof in en zorgen we voor een gezonder binnenklimaat.

DESSO AirMaster for Home zorgt voor een gezonder binnenklimaat
Zo werkt het

Zo werkt het
De unieke structuur van DESSO AirMaster® for Home voorkomt dat stof weer in de lucht terechtkomt doordat:

1: Zeer fijne stofdeeltjes worden opgevangen en vastgehouden door het dunne garen van de DESSO AirfiltersTM

2: Grovere stofdeeltjes worden opgevangen door het dikkere garen van de DESSO DustCollectorsTM

3: De unieke structuur van DESSO AirMaster® for Home voorkomt dat stof weer in de lucht terechtkomt.

Door regelmatig te stofzuigen worden stofdeeltjes eenvoudig en beter verwijderd dan bij ander tapijt.
Tevens zorgt regelmatig stofzuigen er voor dat de werking gegarandeerd blijft.

Onderzoek wijst uit

Een onderzoek van de Deutsche Allergie- und Asthmabund (DAAB)* toonde aan dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er, in plaats van een harde vloer, tapijt wordt gelegd. In de nieuwe DESSO AirMaster® for Home is deze eigenschap nog verder ontwikkeld. De gepatenteerde DESSO AirMaster® technologie die wordt toegepast in DESSO AirMaster® for Home is speciaal ontwikkeld om schadelijke fijnstof op te vangen en vast te houden.

DESSO AirMaster® for Home is zelfs acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en viermaal effectiever dan standaard tapijt (PM10)***. Daarmee is het de meest effectieve vloeroplossing voor het opvangen van fijnstof.

DESSO AirMaster® for Home is getest in het laboratorium van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI, dat is gespecialiseerd in het analyseren van luchtkwaliteit in binnen- en buitenklimaten. Tijdens de testen blaast men een bepaalde hoeveelheid fijnstof in een simulatiekamer, die is voorzien van een bepaalde vloer (harde vloer, standaard tapijt of DESSO AirMaster® for Home). De simulatiekamer wordt vervolgens verlaten, zodat het fijnstof kan neerdalen op de vloer. Na een bepaalde tijd wordt de luchtstroom in de kamer weer op gang gebracht, waarmee wordt gesimuleerd dat iemand de kamer betreedt of een deur opent. Daarna wordt de vermindering van de fijnstofconcentratie gemeten.

DESSO AirMaster® for Home is het eerste product speciaal ontwikkeld voor de residentiële markt dat gecertificeerd is met het gouden logo van GUI****.

* Bron: onderzoek uitgevoerd door de Deutsche Allergie- und Asthmabund e.V. in 2005.
** Octrooiaanvraag: NL 2002808.
*** Gebaseerd op testen van GUI, waarbij DESSO AirMaster® for Home werd vergeleken met een standaard harde PVC-vloer en een standaard gestructureerd lussenpooltapijt.
**** Het gouden logo van GUI wordt toegekend als een product meer dan 80% (PM10) effectief is in het vasthouden van fijnstof.

Onderzoek wijst uit
Onderzoek wijst uit